Download het Adoptieformulier of vul het hierin.
Pastoraat/Pastor
Pastoraat /Pastor

1. Algemeen pastoraat

De kern van het gemeentezijn is het pastoraat. De zorg voor mensen die in een moeilijke situatie zitten en de belangstelling voor elk gemeentelid om de onderlinge band te verbeteren en het geloof levend te houden.

De predikanten besteden het grootste gedeelte van hun tijd aan het pastoraat. Zij bezoeken ouderen, begeleiden zieken en geven steun bij een overlijden. Contact met ouders die hun kind willen laten dopen en stellen die een huwelijksinzegening wensen. Ouderlingen kunnen in meer of mindere mate ook bezoeken afleggen aan de gemeenteleden. De contactpersonen houden contact met hun wijk van 10-30 adressen, en brengen informatie over wijkavonden en andere activiteiten rond. De HVD brengt bezoeken aan ouderen, nieuwingekomenen en mensen met een jubileum.

Onze gemeente is verdeeld in twee secties, die elk weer uit 3 wijken bestaan. Het wijkteam, de predikant, ouderlingen, contacpersonen, de HVD, een diaken en een kerkrentmeester komt 1 maal per jaar samen. De 6 wijken hebben elk ongeveer 15 contactpersonen.

Verder zijn er ouderlingen die een speciale taak hebben in het ouderenpastoraat. Dit betreft de Diessenplas, de aanleunwoningen en de Abraham Berg-hof. Elke woensdagavond wordt er een wijdingsdienst georganiseerd.

Het pastoraal college komt 3-4 keer per jaar samen en bestaat uit de predikanten en de ouderlingen.

De gesprekken tijdens de bezoeken van predikanten en ouderlingen vallen onder geheimhouding.

2. Jongerenwerk

In het Jeugdplatform zijn de diverse groepen vertegenwoordigd die onder het jeugdwerk van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk te Holten vallen. Bovendien is ook de R.K. parochie in dit platform vertegenwoordigd.

Het doel is het jeugdwerk te coördineren, te stimuleren en nieuwe ideeën en beleid ten aanzien van het jeugdwerk te ontwikkelen.

In het jeugdplatform zitten vertegenwoordigers van
  • Catechese team
  • Jeugdouderlingen
  • Zondagsschool
  • Bijzondere Activiteiten Commissie
  • Jeugddienstcommissie
  • Nevendiensten
  • Jeugdclubs
  • Parochie
  • Jeugdwerker
  • Jeugddiaconaat
  • Oppasdienst, op afroep
  • 1 Hervormde en Gereformeerde predikant

Verder heeft het Jeugdplatform (een onafhankelijke) secretaresse en een penningmeester. Tijdens de vergaderingen van het Jeugdplatform worden diverse zaken met betrekking tot het jeugdwerk besproken. Zo weten de groepen van elkaar waar ze mee bezig zijn, kunnen zaken op elkaar afgestemd worden etc. Ook kunnen de groepen via het Jeugdplatform communiceren met de Grote en Kleine Kerkenraad en de Parochieraad.

Secretariaat: m.heurneman@gmail.com

3. Ouderenpastoraat

Enige ouderlingen zijn belast met de pastorale zorg van de bewoners van woon- en zorgcentrum Diessenplas, de aanleunwoningen en een aantal seniorenwoningen in de directe nabijheid (de Vrijheidslaan, de Churchillaan, Jan Rietbergstraat en Abraham Berghof). Elke woensdagavond wordt er een wijdingsdienst georganiseerd.

Ouderenpastor:
Ds. S.M. Roozenboom, tel. 0548 36 10 18
e-mail: s.m.roozenboom@hervormdholten.nl

Ouderlingen:
Abraham Berg-hof
Mevr. G. Baltes - Roelvink, telefoonnummer 0572 32 15 68
e-mail:fam.baltes@tele2.nl
Woon- en zorgcentrum ‘de Diessenplas’
Mevr. M. Haverslag-Haverslag, Het Landeweerd 3, 7451 VB Holten,
e-mail:ehaverslag@gmail.com
Aanleunwoningen woon- en zorgcentrum ‘de Diessenplas’Churchillstraat, Vrijheidslaan (uitgezonderd de Diessenplas), Jan Rietbergstraat
Mevr. R. van Iperen - Esseboom, telefoonnummer 0548 36 21 26
e-mail:rivip36@gmail.com

Ds. S.M. Roozenboom

Sinds 24 januari 1993 ben ik als predikant verbonden aan de hervormde gemeente hier in Holten. En dan met name voor het westelijke deel met de buurtschappen Dijkerhoek en Espelo. Geboren 1956.

Via Youth for Christ kwam ik in de zeventiger jaren in aanraking met geloof en kerk. De stap naar de theologie lag voor de hand. Zo'n tien jaar heb ik in Utrecht gestudeerd. Later heb ik aan de VU te Amsterdam nog een aanvullende studie gevolgd in de dogmatiek.

In mijn eerste gemeente Nieuwdorp heb ik het kerkenwerk echt goed leren kennen (1985-1992). Daar mocht ik ook een flinke groei van het Samen-op-Weg mogen meemaken. In die tijd heb ik mijn vrouw Femmie leren kennen en zijn onze dochters Janine en Josca geboren. Hier in Holten ben ik vertrouwd geraakt met alle vormen van het reguliere kerkenwerk. Elke week wel een preek maken, overleggen met groepen, vergaderingen en huisbezoeken doen - dat is het wel zo ongeveer. En alles zo veel mogelijk op de fiets. Ik heb gemerkt dat het gemeenschapsgevoel, het erbij horen, fundamenteel is voor het kerk zijn. En dat begint met persoonlijk contact. Die sociale kant is dus heel belangrijk. Natuurlijk gaat dat gevoel weer terug op de spirituele kern: het geloof in God en Christus. Dat moeten we proberen vast te houden met elkaar.

Vele jaren heb ik me verdiept in de charismatische beweging en de vernieuwing van de gemeente door de Geest van God. Maar voor veel mensen is dat allemaal wat vaag en mistig. Nu richt ik me meer op de keetkerkbeweging in onze buurtschappen.

Roozenboom
Geloof in het leven