Kringen/Koren
Kringen /Koren

Kringen

1. Open Deur Kring

Elk jaar zijn er een aantal avonden waarin de Open Deur Kring bij elkaar komt. Het onderwerp verschilt van jaar tot jaar. Regelmatig wordt onder nieuws het één en ander daarover meegedeeld.

2. H.V.G. "Door eenheid verbonden" te Dijkerhoek

De Hervormde Vrouwengroep uit Dijkerhoek telt ruim twintig leden. Ze bestaat al meer dan 45 jaar en komt  eens per twee weken bij elkaar in gebouw Bethanië. Een seizoen loopt van september tot en met april.
De doelstelling van de H.V.G. is om vrouwen, die zich willen laten inspireren door de bijbel, de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en zich te ontwikkelen op allerlei gebied. De avonden worden ingevuld door: sprekers cq. spreeksters met lezingen over uiteenlopende zaken; een enkele keer discussie-,  creatieve- en spelavonden. Elke avond wordt begonnen met een korte meditatie n.a.v. een bijbelgedeelte. Het programma wordt in elkaar gezet door het bestuur. Soms wordt een avond verzorgd door enkele leden.

Naast de gewone verenigingsavonden helpen we mee aan de zogenoemde "Verwerping" op Biddag en voor de veiling bakken (en verkopen) we samen met H.V.G. Holten altijd oliebollen. Verscheidene leden van onze groep bezorgen de zondagse bloemen uit Bethanië bij zieken en ouderen.

Het orgaan dat we ontvangen van de landelijke H.V.G. is het maandelijkse blad "Fakkel".Vanuit het land en de provincie worden er ook allerlei themadagen aangeboden.

Onze voorzitster is mevr. F. Roozenboom, omdat op dit moment niet bekend is wie de volgende secretaresse zal worden, is zij op dit moment het contactadres. Dus voor meer informatie, bel gerust met haar.

Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. Kom gerust eens kijken op een dinsdagavond. We beginnen om acht uur en sluiten zo rond kwart over tien de avond af.

Koren

1. Campanella

Campanella is een gemengd koor uit Holten. Sinds 2013 staat het koor onder leiding van dirigent Henry Huisjes uit Hoogeveen. Henry kenmerkt zijn dirigentschap zó: “Het beste uit mensen halen en samen toewerken naar een mooi muzikaal eindresultaat, dat is mijn uitdaging als dirigent. Ik zoek meestal iets speciaals, iets wat het publiek niet van een koor verwacht en heel verfrissend is.” Henry componeert zelf muziekstukken, schrijft arrangementen en verzorgt de pianobegeleiding tijdens repetitie en optredens. Het koor telt inmiddels 38 leden.

Campanella zingt een breed repertoire. Er worden voornamelijk Engelstalige liederen gezongen, zowel religieus en klassiek als populaire nummers. Koorstukken van de Britse componist John Rutter staan regelmatig op het oefenprogramma en in uitvoeringen. Zo zong het koor tijdens het laatste concert (april 2018) bijvoorbeeld: The peace of God van John Rutter, De speeltuin van Marco Borsato, Gabriella’s Sang (uit de film ‘As it is in Heaven’), Here’s to the heroes uit ‘Dances with wolves’ en Ebony and Ivory van Paul McCartney. Met eigen solisten zingt Campanella regelmatig het prachtige Pie Jesu.

De bekende Cantique van Jean Racine staat ook op het repertoire en zo worden bijvoorbeeld in de jaarlijks terugkerende gedachtenisdiensten de nummers Tears in Heaven van Eric Clapton, Family Tree van Venice en Homeward Bound van Marta Keen ten gehore gebracht. Ook kerstrepertoire is bijna jaarlijks oefenstof voor het koor, vanwege uitvoeringen in kerstdiensten of Lessons and Carols in de adventstijd.

We verwelkomen graag bassen en/of tenoren om kennis te komen maken met ons koor en repertoire. Ons wekelijkse repetitieavond is op dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in gebouw Irene, Boschkampstraat 6 in Holten. Voor informatie:
Ypie Sijsling: T: 06 36 54 60 82 E: Ypie Sijsling.
Zie ook www.campanellaholten.nl

De oorsprong van de Evensong

2. Holtens Kerkkoor

Het Holtens Kerkkoor heeft als doel het begeleiden van de gemeentezang tijdens de erediensten. Maar de laatste jaren geeft het Kerkkoor ook concerten en uitvoeringen met koren uit de omliggende plaatsen, zoals Markelo, Diepenveen en Laren.
Ons koor is een fijn en gezellig koor onder de bezielende leiding van onze dirigent Jan van Dijk.

Wij repeteren op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur in gebouw Irene aan de Boschkampstraat.
Buiten geestelijke liederen worden er natuurlijk ook vele andere liederen gezongen.
Momenteel hebben wij ruim 40 leden, maar wij kunnen bij de sopranen nog 3 personen plaatsen.

Heeft U interesse, dan kunt U onze secretaris, Ab Slotman, altijd bellen voor inlichtingen 0548-361288.

De contributie bedraagt momenteel € 120,00 per jaar. Zes keer per jaar zingen wij in de kerkdiensten in Holten (Dorpskerk en Kandelaar), Dijkerhoek of in Espelo.

Hopelijk tot ziens in gebouw Irene, U bent altijd welkom.
Uw leeftijd speelt geen rol.

klik op foto om serie te bekijken

3. Kinderkoor Mozaïek

Kinderkoor Mozaïek gaat weer van start!

Kinderkoor Mozaïek uit Holten is een koor voor jongens en meisjes vanaf groep 3 van de basisschool t/m 14 jaar. Het koor bestaat al sinds 1980. De liedjes die de kinderen zingen zijn heel divers, van pop, musicals tot kerkelijk. Dus voor ieder wat wils. In september zijn we weer met een nieuw seizoen begonnen. Nadat José Reinaardus aan het eind van het vorige seizoen afscheid heeft genomen, is Eline Paalman bereid gevonden de taak van dirigent op zich te nemen. We zingen op de donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in school “de Regenboog”, Schoolstraat 9 in Holten. Houd je van zingen en lijkt het je leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom! Kom gerust binnen en zing een paar keer vrijblijvend met ons mee om te kijken of het wat voor je is. Voor informatie kun je contact opnemen met Alinde Kogelman (0548-363105) of gewoon langskomen op donderdagavond. We kijken naar je uit. We hebben ook een eigen website voor meer informatie: www.kinderkoormozaiek.nl
Geef voor je kerk