Download het Adoptieformulier of vul het hierin.
Kringen/Koren
Kringen /Koren

Kringen

1. Open Deur Kring

Elk jaar zijn er een aantal avonden waarin de Open Deur Kring bij elkaar komt. Het onderwerp verschilt van jaar tot jaar. Regelmatig wordt onder nieuws het één en ander daarover meegedeeld.

2. H.V.G. "Door eenheid verbonden" te Dijkerhoek

De Hervormde Vrouwengroep uit Dijkerhoek telt ruim twintig leden. Ze bestaat al meer dan 45 jaar en komt  eens per twee weken bij elkaar in gebouw Bethanië. Een seizoen loopt van september tot en met april.
De doelstelling van de H.V.G. is om vrouwen, die zich willen laten inspireren door de bijbel, de mogelijkheid te bieden elkaar te ontmoeten en zich te ontwikkelen op allerlei gebied. De avonden worden ingevuld door: sprekers cq. spreeksters met lezingen over uiteenlopende zaken; een enkele keer discussie-,  creatieve- en spelavonden. Elke avond wordt begonnen met een korte meditatie n.a.v. een bijbelgedeelte. Het programma wordt in elkaar gezet door het bestuur. Soms wordt een avond verzorgd door enkele leden.

Naast de gewone verenigingsavonden helpen we mee aan de zogenoemde "Verwerping" op Biddag en voor de veiling bakken (en verkopen) we samen met H.V.G. Holten altijd oliebollen. Verscheidene leden van onze groep bezorgen de zondagse bloemen uit Bethanië bij zieken en ouderen.

Het orgaan dat we ontvangen van de landelijke H.V.G. is het maandelijkse blad "Fakkel".Vanuit het land en de provincie worden er ook allerlei themadagen aangeboden.

Onze voorzitster is mevr. F. Roozenboom, omdat op dit moment niet bekend is wie de volgende secretaresse zal worden, is zij op dit moment het contactadres. Dus voor meer informatie, bel gerust met haar.

Nieuwe leden zijn natuurlijk van harte welkom. Kom gerust eens kijken op een dinsdagavond. We beginnen om acht uur en sluiten zo rond kwart over tien de avond af.

Koren

1. Campanella

Campanella is een gemengd koor uit Holten. Sinds 2013 staat het koor onder leiding van dirigent Henry Huisjes uit Hoogeveen. Henry kenmerkt zijn dirigentschap zó: “Het beste uit mensen halen en samen toewerken naar een mooi muzikaal eindresultaat, dat is mijn uitdaging als dirigent. Ik zoek meestal iets speciaals, iets wat het publiek niet van een koor verwacht en heel verfrissend is.” Henry componeert zelf muziekstukken, schrijft arrangementen en verzorgt de pianobegeleiding tijdens repetitie en optredens. Het koor telt inmiddels 38 leden.

Er wordt een voornamelijk Engelstalig repertoire gezongen; zowel klassieke als eigentijdse stukken. Dit kunnen religieuze of algemene composities zijn van onder meer de volgende componisten: Rutter, Stanford, Smart, John Gardner, Brewer. Ook nieuwe experimenten gaat Campanella niet uit de weg.

De laatste jaren heeft Campanella van het uitvoeren van Evensongs (specifiek Anglicaanse liturgie) haar specialiteit gemaakt. Deze werden en worden uitgevoerd in de Dorpskerk van Holten, maar zijn ook enkele keren uitgevoerd in de Gregoriusbasiliek in Almelo.

Naast medewerking aan bijv. startdienst gezamenlijke kerken, benefietconcert t.b.v. het Naberorgel in de Dorpskerk en de Gedachtenisdienst eind november, is Campanella druk bezig met de voorbereidingen voor het concert op zaterdag 21 april 2018: Liederen met het thema Vrede en Vrijheid, bijv. ‘Ebony and Ivory’ van Paul McCartney en Stevie Wonder; “Isle of Hope, Isle of Tears’ (B. Graham); ‘Here’s to the heroes’ – thema uit de film ‘Dances with Wolves’ en ‘We are the world’ van Michael Jackson en Lionel Richie.

We verwelkomen graag bassen en/of tenoren om kennis te komen maken met ons koor en repertoire. Ons wekelijkse repetitieavond is op dinsdag van 20.00 uur tot 22.00 uur in gebouw Irene, Boschkampstraat 6 in Holten. Voor informatie:
Ypie Sijsling: T: 06 11 17 34 35 E: Ypie Sijsling.
Zie ook www.campanellaholten.nl

De oorsprong van de Evensong

2. Holtens Kerkkoor

Het Holtens Kerkkoor heeft als doel het begeleiden van de gemeentezang tijdens de erediensten. Maar de laatste jaren geeft het Kerkkoor ook concerten en uitvoeringen met koren uit de omliggende plaatsen, zoals Markelo, Diepenveen en Laren.
Ons koor is een fijn en gezellig koor onder de bezielende leiding van onze dirigent Jan van Dijk.

Wij repeteren op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur in gebouw Irene aan de Boschkampstraat.
Buiten geestelijke liederen worden er natuurlijk ook vele andere liederen gezongen.
Momenteel hebben wij ruim 40 leden, maar wij kunnen bij de sopranen nog 3 personen plaatsen.

Heeft U interesse, dan kunt U onze secretaris, Ab Slotman, altijd bellen voor inlichtingen 0548-361288.

De contributie bedraagt momenteel € 120,00 per jaar. Zes keer per jaar zingen wij in de kerkdiensten in Holten (Dorpskerk en Kandelaar), Dijkerhoek of in Espelo.

Hopelijk tot ziens in gebouw Irene, U bent altijd welkom.
Uw leeftijd speelt geen rol.

klik op foto om serie te bekijken

3. Kinderkoor Mozaïek

Kinderkoor Mozaïek gaat weer van start!

Kinderkoor Mozaïek uit Holten is een koor voor jongens en meisjes vanaf groep 3 van de basisschool t/m 14 jaar. Het koor bestaat al sinds 1980. De liedjes die de kinderen zingen zijn heel divers, van pop, musicals tot kerkelijk. Dus voor ieder wat wils. In september zijn we weer met een nieuw seizoen begonnen. Nadat José Reinaardus aan het eind van het vorige seizoen afscheid heeft genomen, is Eline Paalman bereid gevonden de taak van dirigent op zich te nemen. We zingen op de donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in school “de Regenboog”, Schoolstraat 9 in Holten. Houd je van zingen en lijkt het je leuk om mee te doen, dan ben je van harte welkom! Kom gerust binnen en zing een paar keer vrijblijvend met ons mee om te kijken of het wat voor je is. Voor informatie kun je contact opnemen met Alinde Kogelman (0548-363105) of gewoon langskomen op donderdagavond. We kijken naar je uit. We hebben ook een eigen website voor meer informatie: www.kinderkoormozaiek.nl
Geloof in het leven