Voorkant art. HK/Radio 350
Voorkant art. HK /Radio 350

We zijn weer begonnen

Met deze slagzin probeert Veilig Verkeer Nederland onze aandacht scherp te houden. Kennelijk zijn we na elke vakantie even de weg kwijt als het gaat over hoe druk het kan zijn op straat. En dan met name rond scholieren op basis en voortgezet onderwijs. Die blij-ken na de zomervakantie vaker betrokken bij verkeersongelukken met auto’s. We moeten er allemaal weer even inkomen en zijn niet onmiddellijk gefocust of ‘bij de les’.

Ook binnen de Dorpskerk en de Kandelaar zijn we weer van start - of eigenlijk gaan we weer verder. Want ook in de zomertijd gaan in ieder geval kerkdiensten en pastoraat ‘gewoon’ door. Maar om onze aandacht toch even scherp te houden. Wat zijn zo de verwachtingen van het nieuwe seizoen? Is het net als in het verkeer ‘weer op gang komen’ en even wennen of wordt dit echt een nieuw seizoen waar we ook met nieuwe verwachting aan willen beginnen?

In de zomertijd is er hard gewerkt, nagedacht en gebeden rond nieuwe activiteiten en groepen. Er komt een regio-Kerkendag in Deventer, we starten een gezamenlijk Alpha-cursus samen met de parochie en de Ontmoetingskerk, er komt een Connectactiviteit en op de startzondag starten we dit nieuwe seizoen, waar we ook kunnen beschikken over ‘nieuwe’ ambtsdragers. En wie weet merk je een nieuw lied rond de kindernevendienst en lectoren die Bijbellezen en vernieuwde preken vanwege een preekvoorbereidingsgroep. En ook het jeugdplatform heeft een nieuw aanbod. Zorg vooral dat je de folder leest bij dit Kerkblad. En dan hebben we het nog niet gehad over ‘ver-se’ Fonteindiensten, bijbelstudiegroepen enzovoorts.

Nee, al deze activiteiten zijn niet bedoeld als bezigheidstherapie! En daarom even jouw aandacht vooraf. We zijn weer begonnen! Dus begin niet op je automatische piloot aan een nieuw seizoen. Maar vraag je vooral af wat je aan het eind van dit seizoen meege-maakt zou willen hebben!? Niet alleen aan leuke en interessante activiteiten maar ook aan vorming en ontwikkeling. En nu we toch aan een nieuw seizoen beginnen; geloof je ook nog in ‘vernieuwing’? Dat er nieuwe dingen kunnen gebeuren en vooral jij zelf nieuwe energie kan krijgen en tot nieuwe dingen in staat bent? En dat God hier mee te maken heeft?? En dat er meer mogelijk is dan je tot nu toe hebt meegemaakt?

Kijk, nu wordt je langzaam scherp! Vernieuwing! En meer van God!

En overigens geldt dit niet alleen op persoonlijk vlak: we hebben als gemeente en kerk ook na te denken over nieuwe ontwikkelingen. We kunnen makkelijk blijven hangen in de nostalgie van onze beleving van ‘vroeger toen de kerken nog vol zaten’. En mogelijk was dat ook zo – al betekende dat niet meteen dat die diensten toen boeiender waren en meer relevant. Zijn er vandaag andere manieren van gemeentezijn denkbaar en te realiseren die bijdragen aan een levensstijl waar je God meer door de dag heen ervaart? En waar we vrijmoediger uitleven in ons dorp dat Jezus present is!? Met die vragen zullen we zeker aan de slag! En het zou zo maar kunnen dat we ook elkaar als kerken daar meer bij nodig hebben dan we tot nu toe dachten… We zijn weer begonnen!

Gert van Herk, predikant

Radio 350

Uitzendingen
De volgende uitzendingen die de werkgroep Kerkradio 350 Holten verzorgt, staan gepland op 29 september en 27 oktober a.s. De rechtstreekse uitzending van de kerkdienst komt op 29 september vanuit de Dorpskerk en op 27 oktober vanuit de Kandelaar.

De uitzendingen zijn van 9.00 tot 12.00 uur, met daarin om 9.30 uur de rechtstreekse kerkdienst en van 11.00 tot 12.00 uur het verzoekprogramma.

Verzoekjes
Aan de onderstaande contactpersonen kunt u telefonisch verzoekjes doorgeven:
Dini Oonk, 0548 - 36 30 62
Bert Tromop, 0548 - 36 20 63.

Alle kerkelijke uitzendingen op Radio 350:

Ontvangst
Radio 350 is nu ook weer te ontvangen via de ether op de FM-band, op de frequentie 92.3 MHz. Misschien nog niet in heel Holten, maar wel voor het grootste gedeelte. Verder kunt u Radio 350 in de hele gemeente Rijssen-Holten beluisteren via de radio: Of via de TV:

Kerkradio Algemeen
Indien u graag een aansluiting op de kerkradio wilt hebben, of als er problemen zijn met de bestaande aansluiting, dan kunnen zij die aangesloten zijn op het kerkradionet van de Dorpskerk contact opnemen met Jannie Oolbekkink, tel. 0548 – 36 21 65 of 06 – 17 54 70 45 en wie aangesloten is op het kerkradionet van de Kandelaar kan met Johan Bosschers, tel. 0548 – 36 23 86.
Geef voor je kerk