Download het Adoptieformulier of vul het hierin.
Radio 350/Voorkant art. HK
Radio 350 /Voorkant art. HK

Radio 350

De laatste twee uitzendingen van dit jaar die de werkgroep Kerkradio 350 Holten verzorgt, staan gepland voor 19 november en 17 december a.s.
De rechtstreekse uitzending van de kerkdienst komt op 19 november vanuit de Kandelaar en op 17 december vanuit de Dorpskerk. De uitzendingen zijn van 9.00 tot 12.00 uur, met daarin om 9.30 uur de rechtstreekse kerkdienst en van 11.00 tot 12.00 uur het verzoekprogramma.

De uitzendingen zijn van 9.00 tot 12.00 uur, met daarin om 9.30 de rechtstreekse kerkdienst en van 11.00 tot 12.00 uur het verzoekprogramma. Verzoekjes kunnen aangevraagd worden door middel van een aanvraagformulier.

Aan de onderstaande contactpersonen kunt u ook telefonisch verzoekjes doorgeven; zij kunnen u ook meer inlichtingen geven over hoe, wie, wat, waar en wanneer.
Dini Oonk, tel. 0548 – 36 30 62
Bert Tromop, tel. 0548 – 36 20 63.

Alle kerkelijke uitzendingen op Radio 350:

Bereikbaarheid van Radio 350
Let op!! Bij een aantal providers is de kanaaltoewijzing voor Radio 350 en TV 350 gewijzigd. Hieronder alle mogelijkheden.

In de ether (Rijssen/Holten e.o.) is Radio 350 te beluisteren op 92.3 MHz. Verder in de hele gemeente via de kabel van Ziggo op 104.1 MHz (analoog) en kanaal 923 (digitaal). Via glasvezel van Telfort, Solcon, Vodafone en Fiber op 104.6 MHz (analoog) / Kanaal 3004 (digitaal) en via KPN en XS4ALL op kanaal 1054. TV 350, waarop u ook het geluid van Radio 350 kunt ontvangen, zendt uit via de volgende kanalen:
Ziggo: kanaal 48; KPN, Telfort (witte afstandsbediening) en XS4ALL: kanaal 1354
Telfort (zwarte afstandsbediening), Solcon, Vodafone en Fiber: kanaal 2164; Tele2: Via menu "Lokale R-TV"
En natuurlijk wereldwijd via www.radio350.nl

Kerkradio Algemeen
Indien u graag een aansluiting op de kerkradio wilt hebben, of als er problemen zijn met de bestaande aansluiting, dan kunnen zij die aangesloten zijn op het kerkradionet van de Dorpskerk contact opnemen met Gerry Vorkink, tel. 06 31 79 04 68 en wie aangesloten is op het kerkradionet van de Kandelaar kan met Johan Bosschers, tel. 0548 – 36 23 86.

Voorkant artikel HK

ALS HET NACHT IS…
“De nacht is voor het ongedierte”, luidt een oud gezegde. Criminele activiteiten en afrekeningen vinden meestal in het donker plaats. In deze maanden houdt het donker van de wintertijd de mensen in huis. De nacht is stil. Iedereen slaapt, dieren en mensen, goed en slecht, behalve de ongelukkige minnaar die eenzaam over straat zwerft. En andere slapelozen: piekeraars en pijnlijders, wakers en werkers, feestvierders en vrijers, schrijft de 17e-eeuwse dichter Bredero. De nacht brengt van alles naar boven: verlangen en ook wanhoop. Je piekert over dingen, je neemt je zorgen mee naar bed, het is woelen en waken. Psychologen noemen dit het ‘nachtaspect’. De dingen komen als door een vergrootglas naar je toe.

Maar de nacht brengt ook helderheid op je weg: dromen, een bijzondere ontmoeting. Jozef in Egypte – die van zijn boze broers – krijgt beelden over de schenker en de bakker. En Jozef van Maria verneemt van een engel de aankondiging van een messiaanse geboorte. Eén van de vrienden van Job, die geteisterd wordt door rampspoed en verlies, zegt: “In de dromen en visioenen van de nacht, in de tover van de diepste slaap, of wanneer hij ligt te sluimeren, opent God de oren van de mens en laat hem schrikken – een waarschuwing om hem af te houden van een slechte daad of hem voor hoogmoed te vrijwaren (Job 33:15v). Op deze manier brengt de nacht bezinning en schenkt hij een leermoment. Christenen weten van het licht, van het land aan de Overkant. Dat is het doel van onze aardse levensreis. We trekken op als pelgrims door de tijd.

Maar het gaat wel door de duisternis heen. Daar is het donker van het kwaad en de zonde, het zwart van de dood. Op de laatste zondag van het kerkelijk jaar gedenken we binnenkort weer onze geliefde doden. Maar dit wel met het perspectief van een nieuwe dageraad, dat eens het licht zal overwinnen. “Door de nacht van strijd en zorgen schrijdt de stoet der pelgrims voort, vol verlangen naar de morgen waar de hemel hen verhoort” (Lied 801). Dit geloof geeft moed en helpt je om een moeilijke tijd door te komen. Van alle kunsten is de belangrijkste: in het donker overleven.

Er is een nacht van verwachting. Volgende maand zingen we weer ‘Stille nacht’. De geboorte van het kerstkind en ook de opstanding van Christus uit de dood verbeelden wat diep en intuïtief door mensen wordt gehoopt: het licht, het leven overwint. Laten we de komende weken met elkaar optrekken in deze verwachting, met het geheim van donker en licht.

S.M. Roozenboom
Geloof in het leven